Cuma Sohbetleri V --- 12 Şubat 2010



Fotoğrafçı Yusuf Aslan ve Kütüphaneci-Yayıncı Aydın İleri 5. Cuma sohbetlerinin konuğu oldular.

1977 yılında İstanbul’da doğan Yusuf Aslan, FTY reklam ajansında asistan olarak fotoğrafa başladı. Halen birçok seyahat kültürü dergisinde fotoğrafları yayınlanıyor. Serbest fotoğrafçı olarak iki yıldır kendi projeleri üzerine çalışıyor.
Yusuf Aslan, Cuma sohbetlerinde “Türkiye’nin En Ucu Hakkari'' konulu fotoğraf serisini mahalleli ile paylaştı ve ardından bir kenti fotoğraf üzerinden tanımaya dair bir söyleşi gerçekleştirdi.
İ.Ü. Edebiyat Fakültesi’nde Kütüphanecilik Anabilim dalında lisans eğitiminin ardından, yayıncılık alanında çalışan Aydın İleri, 2006 yılı ortalarında Gülsuyu Mahallesi’nde Anfora yayınevini kurarak yöneticilik ve editörlük görevini üstlendi ve 4 yılda 40 kitap yayınladı. Eşekle Gelen Aydınlık isimli bir araştırma ve inceleme kitabı da bulunuyor.

33 yıldır Gülsuyu’nda yaşayan Aydın İleri, mahallesinde deneyimlediği Kitap Kulübü’nden hareketle, çeşitli dönemlerdeki kütüphane kurma çabalarını, araştırmasına konu olmuş olan Ürgüplü “Eşekli Kütüphaneci”nin öyküsüyle birlikte aktardı.